Make your own free website on Tripod.com

Oletko tehnyt joulukortteja tietokoneella? Jos et ennen olekaan, nyt on mahdollista opetella. Näiltä sivuilta löydät valmiita pohjia, taustakuvioita (joilla tämänkin sivun tausta on luotu) sekä leikekuvia yhteensä 256 kpl. Joissakin kuvissa on läpinäkyvä tausta valmiina.

Jos olet tottunut käyttämään jotain kuvankäsittelyohjelmaa (Paint Shop Pro, Photoshop, Picture It...), saat parhaan tuloksen varmaan sen avulla. Mutta Wordillakin saat luotua hienon kortin, jonka voi tulostaa tai lähettää sähköpostin liitteenä.

Tallenna ensin tästä sivustosta haluamasi kuvat omalle koneellesi. Mene sitten Wordissa "Lisää>Kuva>Tiedostosta..." ja etsi kortillesi tausta äsken tallentamistasi kuvista. Lisää sitten taustan päälle leikekuvia samalla tavoin. Siirrettyäsi kuvan Wordiin kannattaa sitä klikata hiiren oikeanpuoleisella painikkeella ja valita "Muotoile kuvaa", sitten "Rivitys" ja sitten esim. "Tekstin alla". Nyt voit vapaasti liikutella kuvaa taustalla, pienentää ja suurentaa sitä ja lisätä päälle toisia kuvia tai tekstiä. Hiiren oikean painikkeen takaa löytyy myös "Järjestys". Sillä voit määrittää missä tasoissa kuvat ovat toisiinsa nähden. Hienon tekstin saat aikaan WordArtilla (Lisää>Kuva>WordArt).Etsi tarkempia neuvoja Wordin ohjeista. Jos tarvitset johonkin kuvaan läpinäkyvän taustan, voit tehdä sen helposti esim. Microsoftin Photo Editorissa.

Jos haluat luoda postitettavan kortin, hyvä koko on esim. vähän alle puolet A4-arkista. Paperina voit käyttää vaikka tukevaa valokuvapaperia.

Jos päätät tehdä kortista html-sivun, voit käyttää taustana kertautuvia taustakuvioita.

Kuvia joulukorttiin

© Kyösti Timonen - 045 1334507 - timonenko@yahoo.com